shopclues offers today 2017

amazon coupons code india

clear trip coupon code promo

flipkart coupon code

globalnin.com

Home / Investigatii / BREAKING NEWS: Femeia care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un minor în Centrul de plasament Azur s-a ales cu dosar penal!

BREAKING NEWS: Femeia care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un minor în Centrul de plasament Azur s-a ales cu dosar penal!

Autor: Mihai Căldăraru, Marcu Viorel Andrei
Foto: Rusu Emanuel Cătălin,

Am relatat ieri despre situaţia dezamăgitoare din Centrul de plasament Azur din Victoria, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, situaţia fiind constatată de o echipă a ştirilor MicNews.ro.

Astfel, am amintit şi de faptul că instituţia se află în plină anchetă penală în această perioadă, după ce un adolescent instituţionalizat, în vârstă de 17 ani, a sesizat conducerea, în luna ianuarie, că o educatoare în vârstă de 41 de ani i-ar fi făcut avansuri sexuale, care între timp s-au şi concretizat, undeva la sfârşitul anului.
El a declarat, iniţial, că ar fi cedat avansurilor ei doar „pentru că este bărbat”. După câteva zile, băiatul şi-a retras „reclamaţia” şi şi-a retractat vorbele „spuse la nervi”, după cum a motivat. Totuşi, cazul a ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie (PTMF) Braşov. După primele verificări a fost deschis un dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor.
Potrivit prim procurorului George Daniel Dancă, de la PTMF Braşov, tânărul de 17 ani a recunoscut că a întreţinut acte sexuale de mai multe ori cu cea care ar fi trebuit doar să-i supravegheze pe copiii asistaţi, nicidecum să se apropie în acest fel de ei. Scenele de amor s-ar fi petrecut în incinta instituţiei.
Potrivit sursei citate, pe perioada anchetei, tânărul şi-a menţinut afirmaţiile. Pentru a fi mai credibil, el a prezentat câteva înregistrări în urma convorbirilor telefonice cu femeia. Mai mult, se pare că educatoarea şi-a creat şi un cont pe Facebook, sub o altă identitate, doar pentru a se conversa cu minorul. Urmează să fie probată şi această afirmaţie.
Prim-procurorul Dancă ne-a mai relatat că adolescentul şi-a retractat acuzele doar în urma discuţiei pe care a avut-o cu directorul Centrului, în faţa acestuia, nu şi în faţa anchetatorilor. Mai mult, după ce au fost audiaţi mai mulţi copii din Centru s-a aflat că femeia ar fi făcut avansuri şi altor adolescenţi. Cel puţin doi tineri, de 15 ani ca vârstă, din centrul de plasament ar fi fost în această situaţie stânjenitoare, după cum au declarat aceştia.
Ca urmare, la infracţiunea deja menţionată, în acest dosar s-ar putea adăuga cel puţin două fapte ale infracţiunii de tentativă de act sexual cu un minor. Anchetatorii au, însă, suspiciuni că şi alţi copii ar fi fost abuzaţi în acest fel de femeia în cauză. Urmează ca procurorii să coroboreze toate probele, să finalizeze ancheta şi să dea o soluţie în acest caz.
Femeia arătată cu degetul de băieţi şi-a dat demisia din funcţia de educator pe care o deţinea în Centrul de Servicii Sociale, negând toate insinuările şi motivând că oricum avea de gând să plece, din cauza unor probleme personale.
De menţionat că ea este căsătorită cu un bărbat la rândul lui crescut în centrele de plasament, care şi el lucrează la aceeaşi instituţie, şi au împreună un copil minor.
Un amănunt interesant descoperit de anchetatori este şi faptul că persoana responsabilă cu controlul psihologic al angajaţilor şi al copiilor este soţia directorului instituţiei, fapt care ridică suspiciuni asupra interesului ca astfel de fapte, şi dacă ar fi fost identificate cu ocazia orelor de consiliere, să fie aduse la cunoştinţa organelor judiciare, de teama repercusiunilor asupra conducerii.

About Mihai Caldararu

Check Also

EXCLUSIV: Un “traficant’ de mături este mai periculos decât traficanții …

Poliția Locală din Sectorul 6 București încearcă să rețină în mod abuziv un vânzător ambulant …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *