shopclues offers today 2017

amazon coupons code india

clear trip coupon code promo

flipkart coupon code

globalnin.com

Home / Actualitate / “Aici ne mananca sobolanii.

“Aici ne mananca sobolanii.

Povestea oamenilor care traiesc printre gunoaie. “Aici ne mananca sobolanii. Lumea se uita ciudat la noi cand iesim in oras” – Nu muncesc, dar stau cu mana intinsa ca Statul sa le dea

Povestea lor incepe cu multi ani in urma, atunci cand oamenii care nu aveau unde sa stea in oras, veneau la groapa de gunoi sa adune resturi ca sa isi hrneasca micutii.

Groapa de gunoi era sursa lor de mancare si venit, dar de curand s-a privatizat si le-a luat oamenilor orice sursa la viata.

Aici, pe marginea gropii de gunoi, o colonie de amarati isi duc traiul. Viitorul copiiilor care traiesc aici e la fel de murdar ca locul in care traiesc.

Se duc la scoala daca gasesc ceva sa se incalte sau sa se imbrace. Nu au jucarii, nu au posibilitati si, se pare, nicio speranta ca totul va fi mai bine in viitor. Isi fac singuri jucarii din gunoaie si incearca sa isi omoare timpul. Parintii lor nu mai au niciun fir de ata de care sa isi atarne sperantele.

“Nu am” sau “Nu pot” sunt cuvintele celor care traiesc in gunoaie. Toti asteapta ca statul sa le dea, dar ajutoarele nu vin. “Ne-au dat de cateva ori, apoi, cand m-am dus sa cer ajutorul social, nu ne-a mai dat nimic. Ne da smantana stricata, carnati stricati si pipote. Nu ai cum sa cresti copiii cu banii astia”, spun oamenii revoltati.

Trist este ca mainile lor nu sunt crapate de munca, chiar daca spun ca sunt satui de munca. “Am muncit cu ziua, dar imi da 50 de lei. E putin”, spun ei revoltati.

 

Desi se plang ca nu au bani, trag din tigari, produse extrem de scumpe si nefolositoare, fara sa se gandeasca la cei pe care ii cresc. “Ne pune pe noi sa facem munca pe la muncitori. Noi facem, mergem, mai luam de la cantina, dar cand nu ne da, rabda, ce sa faca! Ne-a mai dat ajutoare europene, dar nu stim cat ajung”, mai spune femeia.

Posibil ca, daca ar dori, ar putea sa scape de aici. In loc de concluzie se impune o intrebare: Esti sarac cand nu ai sau esti sarac atunci cand nu faci nimic ca sa ai?

Sursa: stirilekanald.ro

About Mihai Caldararu

Check Also

Asociația MicNews, STRÂNGE FONDURI pentru ca, 100 de copii defavorizaţi să ajungă în tabără la Eforie Sud

Ca în fiecare an, în perioada de vară, Asociația MicNews pregăteşte surprize plăcute celor defavorizaţi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *