shopclues offers today 2017

amazon coupons code india

clear trip coupon code promo

flipkart coupon code

globalnin.com

Home / Actualitate / ALERT NEWS: Ce a decis Curtea de Conturi

ALERT NEWS: Ce a decis Curtea de Conturi

Articol realizat de: Adriana Senchevici,

18 varstnici sunt la un pas sa ajunga in strada, dupa ce Consiliul Judetean Cluj a sistat coplata pentru cei internati, inca din noiembrie, anul trecut.

Preotul care se ocupa de acest centru spune ca datoriile caminului cresc de la o luna la alta, si activitatea este aproape blocata.

Preot, Vasile Stiopei: “Eu nu pot sa ii scot in strada, nu au unde merge.I-am tinut aici. Luam bani cu imprumut pentru salarii si facturi.”

Preotul spune ca a actionat in judecata Consiliul Judetean Cluj pentru ca institutia nu a gasit pana acum o solutie. Practic, dupa sistarea finantarii, cei 18 batrani ar trebui scosi in strada. Cum nici unul nu are unde locui, situatia e dramatica.

Ioan Mura: “Uitati cati suntem aici, traim cu frica in spate, dar lor nu le pasa. Ar trebui sa le fie rusine.Azi, maine luam traista in bat si ne ducem. Dar unde? De patru luni nu au platit pentru noi”

Mircea Feurdean: “Aici e curatenie si mancare buna.Am fost bolnav cu pietre la rinichi, parintele m-a salvat, m-a dus la Targu Mures unde mi i-au scos pietrele.”

Directia de Asistenta Sociala din Cluj spune ca rezolvarea tine de Consiliul Judetean Cluj.

Daniel Tamas, director DGASPC Cluj: “Va trebui sa ne asumam la nivelul comunitatii si noi si consiliul judetean un contract cu respectarea legii cu alte costuri. Sa respectam aceasta procedura de achizitie publica si penru serviciile sociale.”

Si reprezentantii consiliului Judetean Cluj spera ca situatia sa se rezolve cat mai repede iar varstnicii sa nu ajunga in strada.

Alin Tise, Presedinte Consiliul Judetean Cluj: “Noi, ca urmare a deciziei Curtii de Conturi, nu mai putem finanta in aceasta formula aceste asociatii si fundatii care se ocupa de varstnici, dupa ce vom face bugetul vom cuprinde o suma pentru aceste alocari iar printr-o procedura transparenta vor putea participa toate asociatiile si fundatiile din judet care au acest obiect de activitate.”

Pana atunci, preotul care se ocupa de centru se roaga de patroni si firme sa ii ajute cu mancare pe batrani sau sa faca donatii. Iar pe cei carora le datoreaza bani ii roaga de pasuire.

About Mihai Caldararu

Check Also

Asociaţia MicNews desfăşoară și anul acesta, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, campania umanitară „DĂRUIEȘTE UN PIC DE SOARE, NU TOTALĂ NEPĂSARE!”.

Iniţiativa vine în sprijinul bătrânilor nevoiaşi din București, constând în strângerea de alimente neperisabile ce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *