shopclues offers today 2017

amazon coupons code india

clear trip coupon code promo

flipkart coupon code

globalnin.com

Home / Actualitate / BREAKING Soluția găsită de Primăria Capitalei pentru locatarii blocului ars din sectorul 5. Unde au stat, până azi

BREAKING Soluția găsită de Primăria Capitalei pentru locatarii blocului ars din sectorul 5. Unde au stat, până azi

Familiile care au pierdut locuințele în incendiul din sectorul 5, în luna septembrie 2018, au primit apartamente din Primăria Municipiului București (PMB), potrivit unei comunicări a PMB. Astfel, joi, 15 noiembrie, au primit cheile apartamentelor de necesitate, situate în centrul Capitalei, unde aceștia s-au putut muta, începând chiar de astăzi.

Până în prezent, aceste familii au locuit într-o cămină pusă la dispoziție de Primăria sectorului 5. “Am fost preocupați permanent de situația celor afectați de incendiu, încă de la primul moment.

Reprezentanții Poliției Locale și ai Direcției de Asistență Socială au fost la fața locului imediat după producerea incendiului și au oferit soluții pentru relocarea familiilor rămase fără locuință, însă primăria sectorului 5 ne-a refuzat oferta, invocând legislația care stabilea obligația sectorului primăriei de a rezolva situația persoana păcătoasă.

Mă bucur că astăzi, după o perioadă în care acești oameni au fost nevoiți să locuiască într-un cămin, am finalizat toate pașii legali, astfel încât aceștia să beneficieze în pragul de primăvară de locuințe decente, modernizate.

Cele 8 familii au primit apartamente de 2 și 3 camere, în blocurile din Piață Națiunilor Unite, pe bază unor contracte de închiriere, pe o perioadă de 6 luni, cu posibilitate de prelungire. Chiriile se situează între 120 și 170 lei pe luna. Ne-am propus, de asemenea, să îi ajutăm pe acești oameni și pe termen lung: le vom acordă sprijin și pentru ocuparea unui loc de muncă, în cazul celor care nu au serviciu, și le vom acordă asistentă și pentru soluționarea unor probleme medicale sau sociale”, a precizat edilul Capitalei, Gabriela Firea.

Comisia constituită la nivelul Primăriei Capitalei a analizat toate documentele pentru atribuirea locuințelor de necesitate și a stabilit că 8 din cele 12 familii afectate au toate criteriile legale de eligibilitate, una dintre cele mai importante fiind să nu dețină altă proprietate. În incendiul care a avut loc în luna septembrie, au fost afectate 12 familii, iar ulterior sa aflat că blocul din sectorul 5 care era construit fără nici un fel de acte.

About Mihai Caldararu

Check Also

ULTIMA ORA! VIDEO ASOCIATIA MICNEWS.RO DĂRUIEȘTE DIN SUFLET ZÂMBETE ȘI BUCURII!”

Recunoscută pentru campaniile umanitare pe care le desfăşoară în fiecare an, Asociaţia MicNews din Bucureşti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *