shopclues offers today 2017

amazon coupons code india

clear trip coupon code promo

flipkart coupon code

globalnin.com

Home / Actualitate / Elev terorizat de colegii mai mari, într-un internat din Timișoara. A fost umilit zile întregi, bătut cu cureaua și cu prosopul pentru un „ritual tradițional”

Elev terorizat de colegii mai mari, într-un internat din Timișoara. A fost umilit zile întregi, bătut cu cureaua și cu prosopul pentru un „ritual tradițional”

Un elev de clasa a IX-a a fost umilit de patru colegi mai mari, în internatul Colegiului “Ion Vidu”, din Timișoara. Băiatul a fost bătut cu cureaua, cu prosopul, desenat cu pastă de dinți, dezbrăcat și agresat sub pretextul unui “ritual tradițional”, numit “botezul internatului”.

După câteva zile, părinții au decis să-l retragă din internat, iar colegii lui și-au cerut scuze. Conducerea școlii a recunoscut întâmplarea și a anunțat că acest caz a fost rezolvat pe cale amiabilă.

Totul s-a întâmplat în urmă cu aproximativ două săptămâni. Surse din interiorul instituției școlare ne-au dezvăluit că elevul a fost supus unei terori puerile, fiind umilit în repetate rânduri de către colegi de-ai lui mai mari, din clasele a XI-a și a XII-a. Proaspătul licean a fost lovit cu prosopul, cu cureaua, dezbrăcat, urcat pe dulapuri, dat cu pastă de dinți și i-au fost vopsite unghiile. Colegii lui i-au spus că așa se face „botezul internatului” și că totul este un „ritual tradițional”.

Băiatul terorizat a suportat cât a suportat, dar la un moment dat le-a spus părinților tot ce s-a întâmplat, iar aceștia au decis să îl retragă din internat și să meargă la directorul colegiului.

De multe ori, este ținut secret, însă sunt cazuri care ies la iveală. Psihologii spun că astfel de întâmplări îi distrug celui terorizat toată încrederea în oameni noi.

Conducerea unității de învățământ a recunoscut în cele din urmă cele întâmplate, susținând că acest caz a fost rezolvat amiabil. Astfel, agresorii și-ar fi cerut scuze, iar familiile s-ar fi împăcat. Cu toate astea, directorul colegiului susține că vor fi luate măsuri împotriva elevilor vinovați.

„Au fost părinții aici, au făcut reclamație, am făcut comisie de disciplină, consiliile claselor și urmează să se discute și în consiliul profesoral. Copiii vinovați au vorbit și cu el și cu părinții, și-au cerut scuze. Conflictul este aplanat, dar vom lua măsuri împotriva lor, care pot duce până la excluderea elevilor din internat – dar asta nu hotărăsc eu, hotărăște consiliul profesoral. Sunt etapele legale pe care noi trebuie să le parcurgem în funcție de statutul elevului. Pe băiat l-au lovit cu o curea și cu un prosop. După incident, copilul a mai stat în internat câteva zile, dar părinții au decis să-l retragă din internat. Ei s-au împăcat. Și părinții vinovaților au sunat părintele copilului, și copiii și-au cerut scuze. În urma discuțiilor din comisia de disciplină au conștientizat greșeala”, ne-a declarat Sanda Moldovan, directorul Colegiului Ion Vidu, din Timișoara.

Ce măsuri ia inspectoratul școlar

Inspectorul școlar general de Timiș a aflat din presă despre incident și l-a convocat imediat pe managerul școlii. Se pare că în „botezul internatului” ar fi implicați mai mulți copii, de la mai multe clase, care au fost introduși în consiliile claselor, unde se vor face propuneri de sancțiuni pe baza statului elevului.

Totodată, va fi cercetat și pedagogul de noapte din internatul în care elevul din clasa a IX-a a fost umilit.

„Am făcut o comisie de cercetare disciplinară pentru pedagogul de noapte din internat. Copiii au fost introduși în consiliile claselor cu propuneri de sancțiuni, potrivit statutului elevilor. După ce se vor face toate propunerile, se va stabili cum vor fi sancționați’, ne-a declarat Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

Potrivit inspectorului general, elevii riscă sancțiuni în funcție de gravitatea faptei: avertismente, mustrări, pot chiar rămâne fără locul obținut în internat sau fără burse, în cazul în care le au. Depinde și dacă sunt la prima abatere sau nu.

 

About Mihai Caldararu

Check Also

ULTIMA ORA! VIDEO ASOCIATIA MICNEWS.RO DĂRUIEȘTE DIN SUFLET ZÂMBETE ȘI BUCURII!”

Recunoscută pentru campaniile umanitare pe care le desfăşoară în fiecare an, Asociaţia MicNews din Bucureşti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *