shopclues offers today 2017

amazon coupons code india

clear trip coupon code promo

flipkart coupon code

globalnin.com

Home / Actualitate / Gripă aviară confirmată la două păsări găsite moarte în Parcul Tineretului din Capitală

Gripă aviară confirmată la două păsări găsite moarte în Parcul Tineretului din Capitală

Grupa aviară a fost confirmată la două păsări care au fost găsite moarte în Parcul Tineretului din Capitală. Cadavrele celor două păsări au fost incinerate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), a anunţat, marţi, Primăria Capitalei.

Păsările au fost găsite moarte în Parcul Tineretului din Capitală pe 15 februarie. Reprezentnanții ALPAB au sesizat atunci DSVSA, care au prelevat probe de la cele două cadavre. Pe 20 februarie, rezultatul a fost confirmat pozitiv, iar cele două păsări au fost incinerate.

Gripă aviară în București Măsuri de precauție împotriva răspândirii bolii

Pentru a preveni răspândirea acestei boli, inspectorii veterinari recomandă cetățenilor ca toate păsările din gospodărie să fie închise în perimetrul exploatației, fără a le permite accesul la lacuri și bălți, să le mențină în adăposturi închise sau cel puțin, sub șoproane îngrădite, pentru a împiedica venirea în contact a păsărilor domestice cu cele sălbatice, iar a hrănirea și adăparea acestora trebuie să se facă în zone special amenajate, la care să nu aibă acces păsările sălbatice.

Totodată, ANSVSA interzice ca în zonele în care au fost depistate focare de gripă aviară să fie organizate de piețe, târguri sau expoziții de păsări și animale.

Gripa (influența) aviară este o boală infecționasă produsă de un virus care poate afecta peste 50 de specii de păsări domestice și sălbatice. Potrivit specialiștilor, boala se transmite de la păsările sălbatice infectate cu virusul gripei aviare prin contact direct, contact cu cadavre de păsări și prin contact cu apa, furajele, adăposturile și mijloacele de transport contaminate.

Sursa: libertatea.ro

About Mihai Caldararu

Check Also

Asociaţia MicNews desfăşoară și anul acesta, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, campania umanitară „DĂRUIEȘTE UN PIC DE SOARE, NU TOTALĂ NEPĂSARE!”.

Iniţiativa vine în sprijinul bătrânilor nevoiaşi din București, constând în strângerea de alimente neperisabile ce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *