shopclues offers today 2017

amazon coupons code india

clear trip coupon code promo

flipkart coupon code

globalnin.com

Home / Evenimente Sociale / MicNews.ro Protest cu desene şi jocuri în Piaţa Victoriei din Capitală

MicNews.ro Protest cu desene şi jocuri în Piaţa Victoriei din Capitală

Câteva sute părinţi, bunici şi copii s-au strâns, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, pentru a participa la un protest antiguvernamental. Acţiunea a fost organizată pe Facobook şi se numeşte”Lecţia de educaţie civică”. Copiii se joacă şotronul şi desenează.

“Colorez cu cretă şi m-am jucat şotronul. Mi-a zis tata că aici e protestul copiilor şi o să colorăm cu cretă. Protest însemnă că trebuie să aducem aminte preşedinţilor cum trebuie să conducă ţara”, spune Radu, în vârstă de opt ani.

Deşi după ultimul protest la care au participat şi copii au existat sesizări făcute de mai multe persoane la direcţiile de asistenţă socială şi protecţia copilului, oamenii spun că nu se tem de amenzi şi că nu consideră că încalcă legea.

“Consider că avem ca şi părinţi un drept dar în primul rând o obligaţie: de a îi educa. Educaţia civică s-a dovedit zilele astea extrem de importantă şi asta ne-a determinat să ieşim astăzi în piaţa, să ne jucăm. El (n.r copilul) a venit să se joace. Peste 10-15 ani va înţelege şi continuarea. E foarte discutabil în ce măsura poţi ca politician să pretinzi încălcarea unei legi despre care însăşi autorităţile de control, mă refer la autorităţile pentru protecţia copilului sau Unicef, spun că nu discutăm despre o încălcare”, spune un părinte care şi-a adus copilul la protest.

“Am venit cu cea mică pentru că motivele principale pentru care suntem în Piaţă în fiecare zi de două săptămâni şi ceva sunt ei, generaţia lor. E foarte important pentru ei să vadă şi să participe în mod activ la ce se întâmplă în ţara asta, Mai devreme sau mai târziu vor înţelege şi oamenii care o conduc că raportul de putere dintre politicieni şi popor trebuie să fie un pic pe dos faţă de cum îl apreciază ei. (..) Nu au bază legală să mă amendeze, şansele să mă amendeze sunt destul de mici spre zero. Nu poţi să dai atâtea amenzi câte putem să acoperim noi toţi”, spune Andi Cârlan, tatăl unei fetiţe.

About Mihai Caldararu

Check Also

Ai rămas înzăpezit? Iată câteva sfaturi care îţi pot salva viaţa

Dansul înzăpeziților! Posted by Mihai Căldăraru on 10 Noiembrie 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *