shopclues offers today 2017

amazon coupons code india

clear trip coupon code promo

flipkart coupon code

globalnin.com

Home / Evenimente Sociale / Povestea Laviniei, una dintre mamele din singura ÎNCHISOARE

Povestea Laviniei, una dintre mamele din singura ÎNCHISOARE

Sistemul de detenţie din România permite femeilor care nasc în perioada în care sunt încarcerate să îşi crească copiii, în interiorul închisorii, până când cei mici împlinesc vârsta de un an. La penitenciarul pentru femei, din localitatea Târgşorul Nou, judeţul Prahova, a fost amenajată, în anul 2011, o secţie specială pentru lăuze. Pe secţia ,,Mama şi copilul” sunt două camere mari, cu pereţii coloraţi, pictaţi, într-una dintre camere sunt paturi de lemn, lângă fiecare fiind lipit şi câte un pătuţ pentru copii. În cealaltă cameră sunt paturi de fier, şi acestea având alături câte un pătuţ pentru bebeluşi.

La începutul lunii martie, în această secţie erau încarcerate Lavinia, în vârstă de 22 de ani şi Adelina, care abia împlinise 21 de ani. În braţele Laviniei doarme un somn liniştit Alexandra, fetiţa ei, care a fost adusă pe lume la mijlocul lunii februarie. A născut la spitalul penitenciarului Rahova, după ce rămăsese însărcinată cu puţin înainte să fie condamnată definitiv pentru tâlhărie. “Eram cu o fată într-o casă de amanet şi fata aia a pus mâna şi a dat femeia aia să închidă uşa şi noi am împins-o ca să ieşim, s-a băgat între noi şi ne-a băgat la tâlhărie”, povesteşte Lavinia.

Nu ştie ce va face după ce se va elibera, nici dacă peste un an, când fiica ei nu va mai putea sta cu ea în penitenciar o va încredinţa statului sau bărbatului care a cerut să fie încarcerată.

Din anul 2011, când a fost înfiinţată această secţie la penitenciarul Târgşor, pentru mame şi copii, până în prezent, 31 de femei şi-au crescut micuţii în spatele gratiilor. În unele cazuri bebeluşii nu au stat decât câteva luni, împreună cu mamele lor, fiind apoi încredinţaţi unui membru al familiei aflat în libertate. În alte situaţii, după un an, cei mici au fost daţi în plasament Serviciului de Protecţie a Copiilor (DGASPC).

Penitenciarul Târgşor permite şi femeilor însărcinate să stea în această secţie specială până în luna a opta, apoi, în cele mai multe situaţii sunt transferate la spitalul penitenciarului Rahova, unde rămân până după naştere. În cazul în care situaţia o impune, însă, femeile pot fi transportate să nască la una din clinicile din municipiul Ploieşti, astfel încât, spun reprezentanţii penitenciarului Târgşor, nici viaţa copilului, nici cea a mamei să nu fie puse în pericol.

About Mihai Caldararu

Check Also

Ai rămas înzăpezit? Iată câteva sfaturi care îţi pot salva viaţa

Dansul înzăpeziților! Posted by Mihai Căldăraru on 10 Noiembrie 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *