shopclues offers today 2017

amazon coupons code india

clear trip coupon code promo

flipkart coupon code

globalnin.com

Home / Actualitate / Salvamontistii confirma decesul celor doi copii surprinsi de avalansa in Retezat. Ceilalti turisti, in drum spre Cabana Gentiana

Salvamontistii confirma decesul celor doi copii surprinsi de avalansa in Retezat. Ceilalti turisti, in drum spre Cabana Gentiana

Salvamontistii care au urcat pe munte, in Retezat, pentru a-i ajuta pe turistii surprinsi de avalansa, sambata dupa-amiaza, s-au intalnit cu acestia si confirma decesul celor doi copii de 12 si 14 ani. Salvatorii montani spun ca sapte turisti au fost surprinsi de avalansa, si nu cinci, cum se crezuse initial, iar acestia erau desprinsi dintr-un grup mai mare de 50 de persoane. La ora transmiterii acestei stiri, toti turistii sunt in drum spre Cabana Gentiana. Ulterior, echipele de interventie vor merge pana la locul avalansei pentru a recupera cele doua trupuri, operatiunea fiind de durata din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

seful Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat, sambata seara, pentru News.ro ca salvatorii care au urcat pe munte pentru a ajuta turistii surprinsi de avalansa sa coboare la cabana Gentiana s-au intalnit cu acestia.

”A avut loc intalnirea cu persoanele care au scapat in urma avalansei. Turistii sunt, in acest moment, in drum spre Cabana Gentiana, unde li se va face o verificare medicala, chiar daca vizual nu au leziuni. Apoi vor fi preluati de Politie”, a declarat Ovidiu Bodean.

Potrivit sursei citate, sapte persoane au fost surprinse de avalansa, si nu cinci, cum se credea initial, cei sapte turisti fiind desprinsi dintr-un grup mai mare, de 50 de persoane, care se afla pe munte, in momentul in care zapada s-a desprins si a luat-o la vale. ”Ne-am lamurit si noi, dupa ce am discutat cu cei din grup. Au fost sapte persoane desprinse din grupul de 50 care au fost surprinse de avalansa. Dintre cei sapte, trei au scapat teferi, fara nicio leziune, doi au rani usoare, cateva zgarieturi, iar doi copii au decedat. Cu totii au experienta montana si erau bine echipati”, a mai spus Bodean. seful Salvamont Hunedoara a adaugat ca cei doi copii care au murit in urma avalansei, un baiat si o fata, au fost lasati pe munte deoarece grupul de 50 de persoane nu a avut cum sa ii coboare. Echipele de salvare care au pornit pe munte in sprijinul turistilor vor merge pana la locul avalansei pentru a recupera cele doua trupuri, operatiunea fiind una de durata din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Din primele informatii reiese ca cei doi copii decedati sunt din Bucuresti, insa Ovidiu Bodean spune ca turistii care au coborat de pe munte sunt momentan in stare de soc, iar detaliile le vor da ulterior la Politie, unde vor fi audiati. La aceasta ora, stratul de zapada asternuta in ultimele zile masoara aproape un metru pe munte. Conform specialistilor, in Retezat sunt posibile avalanse in golurile alpine de sub Varful Judele, pe traseul Lacul Bucura-Refugiul Bucura, sub Varful Retezat pe traseul marcat cu banda rosie. De asemenea, exista risc de avalansa pe Valea Berbecilor, sub Varful Peleaga.

Sursa: stirilekanald.ro

About Mihai Caldararu

Check Also

Asociaţia MicNews desfăşoară și anul acesta, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, campania umanitară „DĂRUIEȘTE UN PIC DE SOARE, NU TOTALĂ NEPĂSARE!”.

Iniţiativa vine în sprijinul bătrânilor nevoiaşi din București, constând în strângerea de alimente neperisabile ce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *