shopclues offers today 2017

amazon coupons code india

clear trip coupon code promo

flipkart coupon code

globalnin.com

Home / Actualitate / EXCLUSIV: „Sărăcia Distruge Omenia!” 

EXCLUSIV: „Sărăcia Distruge Omenia!” 

„Sărăcia Distruge Omenia!” este campanie permanent al programului educațional Ajungem MARI prin care îi ajutăm pe copii și ținerii instituționalizați să facă primii pași în orientarea profesională și vocațională și să îndrăznească să țintească cât mai sus. Este vârsta la care ei își formează visele și vrem să înteleagă că prin determinare și o educație solidă și ei pot ajunge exact ce își doresc.

Copiii care stau în centre cunosc puține lucruri despre lumea din jur și ce presupune să ai o anumită profesie/ să mergi la serviciu. Percepția lor asupra realității este limitată la viața din centru și orele de la școală.

Proiectul include:

– consiliere vocațională individuală și de grup

– vizite în diverse locuri de muncă și discuții cu angajații

Prin vizitele în locuri de muncă le transmitem cât mai multe informații despre ce înseamnă un loc de muncă, ce pregătire și cunoștințe le sunt necesare, cum să se comporte la serviciu și să lucreze în echipă. Vrem ca ei să înțeleagă ce înseamnă un mediu de lucru, să cunoască reprezentanți din cât mai multe profesii și să poată discuta despre diverse domenii de activitate, dar mai ales vrem să-i motivăm să-și continue studiile și să nu abandoneze școala.

  Beneficii pentru copii și tineri:

  • își cunosc mai bine abilitățile și aspectele de îmbunătățit
  • descoperă profesii variate și diferite medii de lucru
  • descoperă ce abilități și cunoștințe trebuie să își formeze pentru a lucra într-un anumit domeniu și într-un colectiv
  • au șansa de a cunoaște și a discuta cu angajați care să îi ghideze
  • descoperă noi perspective asupra viitorului lor
  • descoperă ce le place și ce nu le place, pentru a-și putea construi singuri un viitor

Până acum am organizat 23 de astfel de vizite profesionale pentru aproximativ 200 de copii, în locuri cât mai diverse (restaurant, firme de IT, brutărie, saloane cosmetice, post de televiziune, post de radio, tribunal, firmă de pază, cabinet veterinar, fabrici diverse). Copiii au fost foarte interesați de aceste vizite, bucurându-se să descopere profesii noi și oameni noi cu experiențele lor de viață. Vizitele se desfășoară cu sprijinul BOROMIR IND. SA, HYLLAN PHARMA SRL, DELTA ACM, INCAS ( Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli)  și PRIMO PROD SA, timp de 6 luni (din august 2018), în București și alte 10 județe, pentru copii și tineri instituționalizați (12-18 ani) în cadrul căruia organizăm vizite ale copiilor la diverse locuri de muncă.

Cu sprijinul  BOROMIR IND. SA, HYLLAN PHARMA SRL, DELTA ACM, INCAS ( Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli) și PRIMO PROD SA,  am putut să le oferim adolescenților și tinerilor sprijinul unui consilier vocațional angajat care a desfășurat mai multe întâlniri în vederea identificării și dezvoltării abilităților acestora, pentru a-i consilia cu privire la meseria potrivită și acțiunile necesare pentru a ajunge să profeseze într-un anumit domeniu. Consilierea vocațională continuă în 2018 cu sprijinul HYLLAN PHARMA SRL și PRIMO PROD SA.

În toamna anului 2018, am organizat în afara Bucureștiului week-end-uri de dezvoltare profesională și consiliere vocațională pentru 35 de tineri instituționalizați, urmate de week-end-uri de lucru în București, sesiuni de grup și individuale pentru aprofundarea informațiilor dobândite, pentru creșterea stimei de șine și încurajarea acestor adolescenți de a crede în propriile forțe și talente și a-și urma visul.

About Mihai Caldararu

Check Also

BREAKING NEWS Tabara organizata pentru copii defavorizati la mare Asociatia Mic News

Asociaţia „Mic News (asociaţie de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *