shopclues offers today 2017

amazon coupons code india

clear trip coupon code promo

flipkart coupon code

globalnin.com

Home / Evenimente Sociale / Sclavii, loviţi cu vătraiul peste dinţi

Sclavii, loviţi cu vătraiul peste dinţi

Cutremurător! Nu sunt secvenţe din lagărele naziste de exterminare, ci orori recente, săvârşite de romii care exploatau la sânge persoane vulnerabile în comuna argeşeană Berevoieşti! Încă opt persoane au fost trimise în judecată de procurori în dosarul stăpânilor de sclavi. Romii chinuiau inclusiv copii, pe care-i ardeau cu fierul încins şi cărora le spărgeau dinţii cu vătraiul.

Tabloul înfricoşător al satului Gămăceşti din comuna Berevoeşti (Argeş) a devenit cunoscut după ce, în iulie 2016, au ieşit la iveală atrocităţile comise de 38 de romi din nouă grupări interlope. Cei opt stăpâni de sclavi – Nicolae Feraru, Mihaela Feraru, Cerasela Brumaru, Alin Brumaru, Costel Feraru, Liliana Feraru, Vasile Feraru şi Elena Murşavela – au fost trimişi în judecată pentru constituire de grup infracţional, trafic şi exploatare de persoane şi concurs de infracţiuni.
Unul dintre sclavi, Gheorghe Popescu, zis şi „Neamţul”, a stat 12 ani în sclavie, între 2003 şi 2015. Conform procurorilor, bărbatul era pus „să spele rufele familiei Feraru, să spargă şi să strângă lemne”. În 2015, după bătăi cu bâta, cu biciul şi cu făcăleţul, bărbatul a cedat fizic şi a fost internat la spital. La externare, rudele nu l-au mai recunoscut. La scurt timp, “Neamţul” a decedat, scrie adevarul.ro.
Tulburătoare sunt şi mărturiile a doi copii, fraţii Costinel şi Ionuţ-Dragoş Mărunţelu, din Nămăeşti. În 2012, cei doi puşti sărmani au fost vânduţi de mamă unei familii din Berevoeşti, în schimbul unei sume derizorii. Cei doi fraţi erau obligaţi să măture, să spele covoare şi să se ocupe de animale. Ei aveau grijă şi de micuţii familiilor Feraru: schimbau scutece, îi legănau şi le cântau. La cel mai mic scâncet al  bebeluşilor, fraţii erau luaţi la bătaie. Dragoş Mărunţelu a povestit detalii şocante: „Elena m-a lovit peste faţă cu o paletă de fier şi mi-a spart dinţii. Când eram pedepsit, eram legat de picioare şi atârnam cu capul în jos”. Şi Costinel are o mărturie îngrozitoare: „Mihaela şi Crinu mă ardeau cu vătraiul încins, după care mă dădeau cu ulei pe rană. Mă băteau cu vătraiul peste gură. Apoi mă puneau să deschid gura, îmi băgau vătraiul în gură şi mă loveau peste dinţi”. Fiindcă a fost bătut des peste urechi, Costinel Mărunţelu nu mai aude bine şi a avut nevoie de 18 zile de îngrijiri medicale. Puştii au fost eliberaţi în iulie 2016, după descinderile poliţiştilor.

Victimele, puse să strângă fecalele romilor

 Pe 13 iulie 2016, sute de jandarmi şi de mascaţi au descins la Berevoeşti şi au înconjurat satul Gămăceşti. Nu mai puţin de 38 de romi, care racolau săraci, copii sau persoane cu dizabilităţi fizice ori psihice, au fost iniţial arestaţi preventiv. Romii sunt acuzaţi că, timp de 12 ani, au exploatat şi au torturat 40 de persoane. Victimele erau bătute cu parul sau cu biciul, erau lăsate fără mâncare, legate cu lanţuri şi puse, printre altele, să strângă fecalele romilor.

About Mihai Caldararu

Check Also

Ai rămas înzăpezit? Iată câteva sfaturi care îţi pot salva viaţa

Dansul înzăpeziților! Posted by Mihai Căldăraru on 10 Noiembrie 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *