shopclues offers today 2017

amazon coupons code india

clear trip coupon code promo

flipkart coupon code

globalnin.com

Home / Actualitate / Udrea, la ultimului termen din “Gala Bute”: “Mă aştept să fiu achitată”

Udrea, la ultimului termen din “Gala Bute”: “Mă aştept să fiu achitată”

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea a declarat miercuri, înaintea ultimului termen din dosarul „Gala Bute”, că se aşteaptă să fie achitată, pentru că nu crede că poate fi condamnată pe denunţuri mincinoase, potrivit MicNews.ro.

“Se cere condamnarea, dar se cere şi achitarea, eu mă aştept ca în acest dosar să fiu achitată. Nu cred că se pot da condamnări pe denunţuri mincinoase, neprobate timp de doi ani cu nimic în instanţă”, a spus Elena Udrea, la intrarea în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă ultimul termen din dosarul „Gala Bute” judecătorii urmând să îl audieze pe Felix Tătaru, în calitate de martor, apoi să asculte pledoariile procurorilor şi avocaţilor inculpaţilor.

S-a depus la dosar un raport de expertiză psiho-legală

La termenul din 15 februarie, avocatul Elenei Udrea a depus la dosar un raport de expertiză psiho-legală, finalizat în decembrie 2016, în care concluziile scrise sunt ale psihologului Tudorel Butoi. În acest raport sunt analizate atât comportamentul Elenei Udrea, cât şi ale inculpaţilor din dosarul “Gala Bute” care au dat declaraţii împotriva ei. Felix Tătaru trebuia să fie audiat la acel termen, însă acesta a comunicat printr-o înştiinţare trimisă prin fax la instanţă că este plecat din ţară şi nu se poate prezenta atunci pentru a da declaraţii în calitate de martor. Judecătorii au dispus ca pe numele lui Felix Tătaru să fie emis un mandat de aducere pentru termenul de miercuri, ca să poată fi audiat.

Felix Tătaru, audiat şi în martie 2015

Audierea lui Felix Tătaru la instanţa supremă a fost cerută, la un termen anterior, de avocatul lui Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea. Felix Tătaru, consultant în campaniile electorale ale lui Klaus Iohannis şi Traian Băsescu, a fost audiat şi la DNA, în martie 2015, în calitate de martor în dosarul “Gala Bute”. Acesta a fost citat atunci să dea declaraţii în faţa procurorilor în condiţiile în care Ana Maria Topoliceanu ar fi arătat, în denunţul său, că sume de bani de la Elena Udrea ar fi ajuns şi la Felix Tătaru.

Dosarul “Gala Bute” a ajuns în instanţă în aprilie 2015

Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia şi omul de afaceri Dragoş Botoroagă. Printre faptele pentru care aceştia au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorul cere pedeapsa maximă pentru Elena Udrea

Procurorul DNA a cerut  condamnarea fostului ministru Elena Udrea la o pedeapsă cu executare orientată spre maximum prevăzut pentru faptele de care este acuzată, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Magistratul a solicitat ca şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton să primească o pedeapsă cu executare.

După ce procurorul spune pentru fiecare inculpat în parte ce pedeapsă ar trebui să primească, raportat la faptele de care sunt acuzaţi în dosarul “Gala Bute”,  instanţa va asculta pledoariile avocaţilor. Inculpaţii vor putea apoi, în ultimul cuvânt, să spună dacă sunt vinovaţi sau nevinovaţi şi să facă ultimele declaraţii privind acuzaţiile ce le sunt aduse de procurorii DNA.

Instanţa va rămâne apoi în pronunţare, urmând să anunţe când va fi dată sentinţa în dosarul “Gala Bute”. Decizia instanţei nu va fi definitivă şi va putea fi contestată de inculpaţi şi procurori.

About Mihai Caldararu

Check Also

Asociaţia MicNews desfăşoară și anul acesta, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, campania umanitară „DĂRUIEȘTE UN PIC DE SOARE, NU TOTALĂ NEPĂSARE!”.

Iniţiativa vine în sprijinul bătrânilor nevoiaşi din București, constând în strângerea de alimente neperisabile ce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *